کد خبر: ۲۷۰۱۹
۰۹:۱۸ -۳۱ فروردين ۱۴۰۰
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی خبر داد

مرغداران در صف جوجه یک روزه / تولیدکنندگان جوجه فاکتور صوری به مرغداران می‌دهند

بازار تخم مرغ و مادرش مرغ در حالی در روز‌های آغازین ماه رمضان شاهد آرامشی تازه است که به نظر می‌رسد این آرامش پیش از طوفان است؛ زیرا جولان جوجه‌های یک روزه در فضای مجازی برای فروش و رد قاچاقچیان در این بازار، بازار جوجه یک روزه را قمر در عقرب نشان می‌دهد.

تولیدکنندگان مرغ

نشان تجارت - معضل تازه‌ای در بازار جوجه یک روزه در حال گسترش است و آن اینکه بسیاری از واحد‌های مرغداری با وجود دریافت نهاده دولتی، بخشی از جوجه‌های یک روزه تولیدی خود را به صورت قاچاق، به خارج از کشور ارسال می‌کنند که این موضوع آینده بازار مرغ را تهدید می‌کند. در این راستا بازار سیاه جوجه گوشتی شکل گرفته که خواب مرغداران را آشفته کرده است.

جوجه با نرخ مصوب به دست مرغدار نمی رسد

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در این راستا گفت: جوجه کشی‌ها در حالی موظفند جوجه‌های یک روزه را با قیمت مصوب به مرغداران بفروشند که در حال حاضر بالای ۶ هزار تومان می‌فروشند.

محمدعلی کمالی سروستانی ادامه داد: دفاتری که عوامل فروش جوجه‌های یک روزه هستند فاکتور‌های صوری با نرخ مصوب به مرغداران می‌دهند و به همین دلیل امکان شکایت برای مرغداران نیست. فروشندگان جوجه یک روزه مبلغ میان ۴۲۰۰ تومان مصوب تا ۶ هزار تومان را در حساب‌های دیگر می‌ریزند یا دستی می‌گیرند تا ردی از این کار آن‌ها باقی نماند.

قیمت جوجه کمتر از یک سال از ۵۰۰ تومان به بالای ۶ هزار تومان رسید

وی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه آیا جوجه به میزان کافی موجود است، گفت: خیر، جوجه یک روزه در بازار کم است و مرغداران برای دریافت آن در نوبت چند روزه هستند. حتی گاهی تا ۲۰ روز در نوبت اند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: جوجه یک روزه در حالی به بیش از ۶ هزار تومان رسیده که در همین زمان در سال گذشته در حداقل قیمت خود یعنی ۵۰۰ تومان بود و در سه ماهه سوم سال ۹۹ قیمت آن ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد و از ۲۵۰۰ به ۴۲۰۰ تومان تغییر نرخ داد. پس منطقی نیست که بالاتر از نرخ مصوب فروخته شود.

کمالی سروستانی در تشریح دلایل گرانی جوجه یک روزه به اقتصاد ۲۴ گفت: کمبود جوجه و قاچاق آن موجب شکل گیری بازار سیاه شده که بایستی دستگاه‌های نظارتی وارد عمل شوند و به اصطلاح مزارع مرغ مادر و جوجه کشی‌ها تحت کنترل باشند.

التهاب به بازار مرغ برمی گردد

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه اگر فروش جوجه با این نرخ ادامه یابد به تهدیدی برای بازار تبدیل خواهد شد، گفت: اگر این وضعیت تداوم یابد، هزینه‌های تولید اضافه‌تر می‌شود، چون جوجه بخش قابل توجهی از هزینه تولید را به خود اختصاص می‌دهد. در حال عادی اگر جوجه یک روزه ۴۲۰۰ تومان بود ۱۱ تا ۱۲ درصد هزینه تولید را به خود اختصاص می‌داد و اگر ۶ هزار تومان تومان به مرغدار فروخته شود، طبیعتا بار زیادی به مرغداران تحمیل می‌کند.

کمالی سروستانی در پایان گفت: این موضوع باید مورد توجه دستگاه‌های نظارتی و وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد تا هرچه سریع‌تر این مساله را حل کنند.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون